查看完整版本: 我的alfa 147 試車報告

ivan1125 2007-9-28 12:48

我的alfa 147 試車報告

小弟約3星期前,以經取車,係星期六夜晚,現已改gta包圍及gta 鈴,
cam 帶,水泵亦換.第2朝早上己經要morning drive,5
其實車會morning drive,大家都係遊車河及吹水多.無話
好多老爺車alfa,

kevin 2007-9-28 13:06

你呢個係試車報告呀?  :lol:

h 2007-9-28 14:15

Re: 我的alfa 147 試車報告

約3星期前取車現已改gta包圍及gta 鈴... very good same as Macau Super 2000! :shock: 8)

smokeyduck 2007-9-28 14:42

改gta 鈴會有好大問題的!

成架車會由靚變左做好很靚,咁就會令好多駕駛者分心,十分危險的!

q 2007-9-28 14:49

Re: 我的alfa 147 試車報告

[quote:3031ad924f="ivan1125"]小弟約3星期前,以經取車,係星期六夜晚,現已改gta包圍及gta 鈴,
cam 帶,水泵亦換.第2朝早上己經要morning drive,5
其實車會morning drive,大家都係遊車河及吹水多.無話
好多老爺車alfa,[/quote]似整車報告bor touch wood....  :wink:

ntsa2 2007-9-28 14:57

哦…改車…

ivan1125 2007-9-28 17:15

架車寧靜度
2000rpm前有

E38 2007-9-29 09:37

urs is a blue one?

ngu 2007-9-29 12:07

[quote]2000rpm前有喴呆,2500rpm,有D扭力,[/quote]
If so, on urban road, at 50km/h, 1600 rpm, 3rd gear, the in-gear acceleration would be quite sluggish.

Ah Wong 2007-9-29 13:21

> 好多大cc, 食塵快.

mine too.

ivan1125 2007-9-29 18:13

因我上埋駕駛改進,都係淨番6分.
selespeed波箱有渣f1賽車feel,比其他自動or+/-波好玩,不過要適應及忍受佢窒窒地,你當佢係唔駛用'極力子'既棍波車就ok.當佢係傳
彎路--好玩,反應快,極限末知因我末試到,開初我以為自己
直路架車不算快,只係D聲感覺好似好快.仍在摸索中最快試過170,在青山下路試,highway唔敢試,匹,
因我

ivan1125 2007-9-29 18:32

morning drive photo   pls see .
http://www.charlescheungblog.com/2007/sep/alfa/index.htm

迷惘夜車 2007-9-29 21:46

又 post 人地個樣又 post 人地個車牌, 你有無問過人嫁.......?

mp5a4 2007-10-3 14:07

Nice alfa.
唔知係邊年出廠?

ntsa2 2007-10-3 15:32

紅十字軍加條毒青蛇…唔錯…好靚

mp5a4 2007-10-3 16:43

睇睇下
個kit得個頭係GTA...
其他都唔係..
rims, unless 你換左
相入面o個D都唔係gta...

kenithchan 2007-10-3 17:41

[quote:3ea7734b29="AMKP"]睇睇下
個kit得個頭係GTA...
其他都唔係..
rims, unless 你換左
相入面o個D都唔係gta...[/quote]

你又知邊個係佢? 識架?

ivan1125 2007-10-12 13:25

實在太忙,sorry
架147都幾食油,開頭第1剛油 $ 2.3 km,  第2剛 $2.1 ,第3都$ 2
第4都 $1.8 ,不過架車偈油同火咀都末換,係車佬厄9我,話偈油唔洗換住,
pk 我前日一 check, 克到"物"汁0甘.,仲淨番好少,我拿拿林加番,架車係會食偈油
架車加番D平价偈油都爽番好多.遲D換埋一定超爽.

佢自已個日喳緊 現役 golf r32,仲話有部瑪沙,有兩部alfa sprider,啊 傾落原來都係車會朋友,不過 morning drive 無到姐.係油站入油阿叔都"了"過我.阿叔話我部叫alfa 阿餅佬.???
另外架車入油好Q煩,要用車匙開油箱蓋,
仲有
我成日偷位入彎,試過上左小小石壆,個馱感好清晰俾你feel 到上左駁,
個駁幾高 ??around 3-4分到.

garywck 2007-10-12 15:35

[quote:0759cc5d83="ivan1125"]實在太忙,sorry
架147都幾食油,開頭第1剛油 $ 2.3 km,  第2剛 $2.1 ,第3都$ 2
第4都 $1.8 ,不過架車偈油同火咀都末換,係車佬厄9我,話偈油唔洗換住,
pk 我前日一 check, 克到"物"汁0甘.,仲淨番好少,我拿拿林加番,架車係會食偈油
架車加番D平价偈油都爽番好多.遲D換埋一定超爽.

佢自已個日喳緊 現役 golf r32,仲話有部瑪沙,有兩部alfa sprider,啊 傾落原來都係車會朋友,不過 morning drive 無到姐.係油站入油阿叔都"了"過我.阿叔話我部叫alfa 阿餅佬.???
另外架車入油好Q煩,要用車匙開油箱蓋,
仲有
我成日偷位入彎,試過上左小小石壆,個馱感好清晰俾你feel 到上左駁,
個駁幾高 ??around 3-4分到.

偷位入彎上壆??
唔睇清楚都以為部車唔係你添...  :?  8)

h 2007-10-12 15:38

[quote:a58d5e59bd="小薯"]偷位入彎上壆??
唔睇清楚都以為部車唔係你添...  :?  8)[/quote]wah, we must give way... your car must be ringtaxi, you must be sabine!!!
http://youtube.com/watch?v=3q-WnRG1a8I
[img]http://www.m3post.com/forums/images/smilies/bow.gif[/img]
頁: [1] 2
查看完整版本: 我的alfa 147 試車報告