勁唔認同. OMEGA 物有所值囉!!! 
jj204 發表於 2017-6-20 11:49
omega在美國曾經用 luxury brand賣過,叫cadillac catera

Omega (cadillac catera) 車主話,每2000miles都一鑊要整
During my Catera's brief life of just 74k-miles, it averaged a significant repair every 2,000-miles!
http://www.cadillac-catera.com/
何生 2014

omega在美國曾經用 luxury brand賣過,叫cadillac catera
buhin 發表於 2017-6-20 12:30

講下你部嘢啦喂

講下你部嘢啦喂
buhim 發表於 2017-6-20 13:12
都冇GM咁衰

勁唔認同. OMEGA 物有所值囉!!! 
jj204 發表於 2017-6-20 11:49

年代久遠都不記得Omega好還差。今日來說會用Insignia作例子。

這些segment -D車以前曾為「非名牌」帶來高的利潤,賣點是空間和設備,和「名牌」入門車有競爭。今日巿場萎縮,歐洲Accord甚至摺埋。

年代久遠都不記得Omega好還差。今日來說會用Insignia作例子。

這些segment -D車以前曾為「非名牌」帶來 ...
siegfried 發表於 2017-6-20 14:06

近年Honda好似無心戀戰歐洲市場,可能睇唔好歐洲經濟,所以無謂徙錢搞。
你可以上英國honda website睇下,個line up得幾款車,jazz, civic, HRV, CRV同埋NSX而已。唔計NSX的話,實際上得4隻車款only。

http://www.honda.co.uk/cars.html

近年Honda好似無心戀戰歐洲市場,可能睇唔好歐洲經濟,所以無謂徙錢搞。
你可以上英國honda website睇下, ...
buhin 發表於 2017-6-20 14:25

我睇係Honda 個Model Range 窄,好似澳洲都係呢四款再加喺歐洲唔會有市場嘅Odyssey City  Accord

我睇係Honda 個Model Range 窄,好似澳洲都係呢四款再加喺歐洲唔會有市場嘅Odyssey City  Accord ...
ii 發表於 2017-6-20 16:22

還講什麼Type R, NSX, Honda 現時最擅長賣這類車……

今日求空間講實用 都買  MPV  了。  最後引入嗰款美國版 Accord. 仲罕有過拉利,個陣仲有銷量榜 好像單位數